Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
ZONNEPANELEN INFOPUNT ONLINE ADVIES OVER ZONNEPANELEN EN ZONNE-ENERGIE
ZONNEPANELEN INFOPUNT

Zonnepanelen bedrijf

Wil je zonnepanelen plaatsen om je energiefactuur te doen dalen? Dan werk je best samen met een betrouwbaar bedrijf voor zonnepanelen. Zo ben je zeker van kwalitatieve panelen, een optimale opbrengst aan groene stroom, … Maar hoe kies je zo’n goed zonnepanelen bedrijf en hoe verloopt die samenwerking? Je ontdekt het hier!

Ga snel naar:
Hoe zonnepanelen bedrijven vergelijken?
Gemiddelde prijs zonnepanelen-installatie
Werkwijze bedrijf voor zonnepanelen
Zonnepanelen bedrijf of zelf plaatsen?
Vergelijk gratis offertes op maat

 

Met zonnepanelen op maat ben je zeker van…

Zonnepanelen zijn 1 van de meest rendabele investeringen om je woning te verduurzamen en energiezuiniger te maken. Bij erkende bedrijven voor zonnepanelen kan je terecht voor advies en prijzen voor een installatie op jouw maat. Zo ben je 100% zeker van…

 • een flink lagere stroomfactuur
 • een duurzame investering op lange termijn
 • lage onderhoudskosten voor je panelen
 • een hogere waarde van je woning

Op zoek naar het beste bedrijf voor zonnepanelen in je buurt? Via onze offerteservice kan je vrijblijvend adviezen en prijzen op maat aanvragen bij meerdere erkende installateurs in je buurt. Start je aanvraag hier!

zonnepanelen bedrijf

 

Hoe zonnepanelen bedrijven vergelijken?

Er zijn tal van erkende bedrijven voor zonnepanelen. Zo’n gecertificeerde installateur is de beste garantie op een goed legplan voor je panelen, een uitstekend rendement, een goede service-na-verkoop, … Maar hoe ben je nu zeker van een echt betrouwbaar bedrijf voor zonnepanelen? Om een goede keuze te maken, vergelijk je best meerdere installateurs. Dat doe je als volgt:

 1. Volgens de adviezen

  De adviezen van meerdere installateurs kunnen verschillen. Hoe ziet hun legplan er precies uit? Hoeveel zonnepanelen willen ze leggen en met welk piekvermogen? Kiezen ze voor 1 centrale string omvormer of voor een micro-omvormer per paneel? Leg zeker die adviezen naast elkaar en bevraag de installateurs naar hun keuzes.

 2. Volgens de merken

  Installateurs vergelijken betekent ook merken vergelijken. De meeste bedrijven werken namelijk met een specifieke fabrikant. Gaat het om glas-glas panelen van Solarwatt of glas-folie panelen van SunPower? Werken de installateurs met omvormers van SMA of van SolarEdge? Door de kenmerken, kwaliteit, … van die merken naast elkaar te leggen, maak je een goed geïnformeerde keuze.

 3. Volgens de kostenposten

  Naast de kosten voor de materialen zijn er ook nog de arbeidskosten van een zonnepanelen bedrijf. En rekent zo’n installateur extra verplaatsingskosten aan of niet? Hoe zit het met het voorschotbedrag? Welke werkzaamheden zitten allemaal verrekend in het eindbedrag en welke niet? Vraag zeker om verduidelijking als niet alle kostenposten overzichtelijk zijn weergegeven op de offerte.

 4. Volgens de garantieregeling

  Vraag de bedrijven die je contacteert zeker naar hun garantieregeling. De fabrieksgarantie op je panelen en de omvormer kan namelijk verschillen per fabrikant. Daarnaast zijn er ook nog de garantie op de plaatsing (minimaal 2 jaar) en de vermogensgarantie van de panelen. Die laatste is een belangrijke indicator voor de kwaliteit van een zonnepaneel.

 5. Volgens de service-na-verkoop

  Uiteraard wil je nog kunnen rekenen op je gekozen zonnepanelen bedrijf na de plaatsing van je installatie. Kan je bij een storing of defect snel terecht bij je installateur voor een dringende interventie? Biedt je expert ook een onderhoudscontract voor je zonnepanelen aan of niet? Vraag zeker naar die support na plaatsing als je zonnepanelen bedrijven contacteert.

Gratis zonnepanelen vergelijken? Dat kan snel, eenvoudig en volledig vrijblijvend via onze offerteservice. Vind jouw zonnepanelen bedrijf.

 

Gemiddelde prijs zonnepanelen-installatie

Voor een gemiddeld huishouden betaal je bij een erkend zonnepanelen bedrijf 4.100 à 14.500 euro (incl. btw en plaatsing) voor een volledige installatie. Uiteraard hangt de prijs vooral af van hoeveel panelen met welk vermogen je nodig hebt om je stroomverbruik te dekken (op basis van het aantal personen). Een kort prijsoverzicht:

Aantal personenGemiddeld jaarlijks verbruik Vereist aantal panelen (400 Wp)Prijs (incl. btw, omvormer & installatie)
12.500 kWh7€ 4.100 à 7.300
23.000 kWh9€ 5.000 à 8.800
33.500 kWh10€ 5.600 à 10.200
44.000 kWh12€ 6.600 à 11.700
54.500 kWh13€ 7.500 à 13.000
65.000 kWh15€ 8.200 à 14.500

Een exacte prijs voor jouw zonnepanelen-installatie? Dan vraag je best meerdere prijsvoorstellen aan bij erkende bedrijven voor zonnepanelen. Zo vergelijk je niet alleen alle kostenposten, maar ook merken, adviezen, uitvoertermijnen, … Start je aanvraag hier!

bedrijf zonnepanelen

 

Werkwijze bedrijf zonnepanelen

Vraag je voorstellen aan voor een zonnepanelen-installatie via onze offerteservice? Dan nemen 2 à 3 zonnepanelen bedrijven contact met je op. Het verdere proces van je offerte-aanvraag tot de plaatsing van je panelen verloopt als volgt:

 

1. Kennismaking & analyse

Na een eerste telefonisch contact komt een zonnepanelen bedrijf bij je langs voor een kennismakingsgesprek. Samen bespreken jullie je jaarlijkse stroomverbruik, de oriëntatie van je dak, … De installateur maakt ook van de gelegenheid gebruik om je dak te analyseren, je elektriciteitskast te checken, … Vaak maakt hij meteen ter plekke al een legplan op maat op.

 

2. Opmaak van een offerte op maat

Op basis van al deze info kan het bedrijf aan de slag met een offerte op maat. Daarop staan alle kostenposten, het aantal zonnepanelen met het piekvermogen, de gekozen omvormer, de precieze ligging van de panelen, … Doorgaans stelt een installateur zo’n offerte onmiddellijk op tijdens jullie kennismakingsgesprek.

 

3. Offertes vergelijken & akkoord geven

Heb je de offertes van meerdere erkende bedrijven voor zonnepanelen in handen? Neem dan uitgebreid de tijd om die voorstellen te vergelijken. Check zeker ook de online referenties en reviews van de installateurs in kwestie. De mening van vorige klanten is vaak de beste indicatie van de betrouwbaarheid van een zonnepanelen bedrijf. Is je keuze gemaakt en er is een ‘klik’? Neem dan contact op met de installateur in kwestie en geef je akkoord.

 

4. Plaatsing van de zonnepanelen

Na je akkoord neemt de installateur later contact met je op voor het moment van de plaatsing. Die uitvoertermijn kan verschillen van bedrijf tot bedrijf. Bij grote drukte kan er tussen het tekenen van een offerte en de plaatsing makkelijk 6 maanden zitten. Zijn je panelen eenmaal geplaatst? Dan geniet je jarenlang van je zelfgeproduceerde groene stroom!

 

Zonnepanelen bedrijf of zelf plaatsen?

Zelf zonnepanelen plaatsen is enkel aangewezen als je veel ervaring en expertise hebt als doe-het-zelver. Bij zo’n installatie komt namelijk veel kijken: elektriciteitswerken, dakwerken, administratieve rompslomp, … Daarom is het zeker aanbevolen om een gecertificeerd bedrijf voor zonnepanelen in te schakelen. Zo kan je gegarandeerd rekenen op…

 • Grondige inspectie: een erkende installateur analyseert uitgebreid je dak om zeker te zijn van een optimale oriëntatie, schaduwval te vermijden, … Daarnaast bekijkt hij ook je zekeringkast om te zien of er plaats is voor een extra stroomgroep, of hij vlot de kabels kan trekken, … Zo’n voorbereidende inspectie is essentieel voor een vlotte en correcte plaatsing.
 • Legplan op maat: een expert houdt rekening met de oriëntatie van je dak, de plaats op je dak, je totale benodigde vermogen, … om een legplan op te stellen. Is er bv. weinig extra plaats op je dak voor zonnepanelen? Dan zal hij kiezen voor panelen met een groter piekvermogen. Zo moet hij minder panelen leggen.
 • Correcte & snelle plaatsing: een installateur beschikt over de nodige ervaring en het juiste gereedschap en apparatuur (bv. lift) om je panelen snel en correct te plaatsen. Zo kan je al na 1 dag zelf je stroom opwekken. Bovendien krijg je ook een garantie op de plaatsing. Zo ben je financieel beschermd in geval van eventuele problemen.
 • Hoogwaardige panelen, omvormer, …: een erkend zonnepanelen bedrijf werkt enkel met panelen en omvormers van hoogwaardige merken. Ook andere materialen als het aluminium frame, de bekabeling, … zijn van topkwaliteit. Zo heb je bijna geen omkijken naar je installatie en zit je goed voor vele jaren.
 • Aanspreekpunt voor onderhoud: voor een optimaal rendement van je panelen maak je die best 1 keer per jaar schoon. Bij een plat dak kan je dat zelf, maar bij een schuin kan je ook een beroep doen op je zonnepanelen bedrijf. Meestal bieden zulke bedrijven onderhoudscontracten aan. Het loont dus om die ook even te vergelijken.
 • Financiële voordelen: enkel als je samenwerkt met een erkend bedrijf voor zonnepanelen maak je aanspraak op premies en andere financiële voordelen. Zo kan je het bedrag op je eindfactuur behoorlijk drukken en de terugverdientijd van je panelen verder verkorten. Is je woning bv. ouder dan 10 jaar? Dan betaal je slechts 6% btw in plaats van 21%.

Op zoek naar een betrouwbaar bedrijf voor zonnepanelen? Via het onderstaande offerteformulier vraag je vrijblijvend advies en prijzen op maat aan bij meerdere erkende installateurs in je buurt:

 

 

Online prijs op maat aanvragen

Benieuwd naar de prijs en rendement van zonnepanelen bij jouw project? Vraag nu vrijblijvend voorstellen op maat aan via onderstaand formulier en vergelijk makkelijk online.